כריך סלק

לחם סיידר מנורמנדי, פסטו סלק, צפתית 5% עם קצח, סלק טרי ונבטי אלפלפא

שילוב צבעים מרהיב של סגול עז ולבן.

פסטו סלק מעניק טעם אגוזי ומרקם קרמי ומיוחד, והכי כיף זה שהוא טוב עבורנו... ממש כריך בריאות!

חומרים לפסטו סלק

1 כוס סלק אדום, אפוי וחתוך לקוביות

3 שיני שום, קצוצות גס

1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים

1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת

1/2 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון טבעי

מלח

אופן ההכנה

אופים את הסלק – שוטפים היטב את הסלק. מניחים בתבנית על מלח גס, לא מכוסה, אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שקיסם שננעץ בסלק חודר בקלות (כ-1 שעה, תלוי בגודלו של הסלק). מוציאים מהתנור, מקררים ומקלפים.

פסטו

מעבדים את כל המרכיבים - מלבד שמן הזית, במעבד מזון או בלנדר.

מוסיפים את שמן הזית באיטיות עד שכל המרכיבים מאוחדים.

אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים מעט מים עד לקבלת מרקם נוח.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

הרכבת הכריך

מורחים שכבה דקה של פסטו סלק על הלחם. מניחים מעליו פרוסות של גבינה צפתית עם קצח, קוביות של סלק טרי ונבטי אלפלפא. מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור.

למתכון לחם סיידר מנורמנדי של ערן בורקין

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים

צילום: מנחם גרייבסקי