טארט אגסים

ערן בורקין, לחם בורקין

אפייה: תנור מחומם ל-160 מעלות, 40 דקות

לבצק

100 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם חמאה

300 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 גרם שקדים טחונים

2 גרם מלח דק

1 חלמון ביצה

1 כפית גרידת לימון

למלית אגסים

3 אגסים

200 מ"ל מים

100 גרם יין לבן

200 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

מעט וניל

לקרם שקדים

125 גרם חמאה

125 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

125 גרם קמח שקדים

20 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

ביצה אחת

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם הסכין בפולסים עד שמתקבל בצק.

מקררים 12 שעות לפחות.

מקלפים את האגסים, חוצים ומגלענים אותם. מבשלים עם שאר חומרי המלית על אש קטנה כ-20 דקות עד לריכוך. מצננים 24 שעות עם הנוזלים במקרר.

מערבבים במעבד מזון את כל חומרי קרם השקדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מפסיקים מיד ומעבירים למקרר ל-24 שעות.

הרכבת הטארט

מרדדים את הבצק לעובי של 3-2 מילימטר.

מעבירים לתבנית טארט ומצפים אותה.

מורחים קרם שקדים עד ל-3/4 מגובה התבנית ומניחים אגס מלמעלה.

אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

פאי

פאי

צילום: מנחם גרייבסקי