"חצ'פורי" מרוקאי עם טוויסט

הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה
לבצק

1 ק"ג (7 ורבע כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם (3 כפות) שמרים יבשים

100 גרם (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

2 ביצים

650-550 מ"ל (2.5-2.25 כוסות) מים פושרים

20 גרם (1 כף) מלח

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר את כל החומרים מלבד המלח. לשים במהירות בינונית כ-2 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים 7-5 דקות נוספות לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

מעצבים לסירות במשקל 90 גרם. מברישים בשמן זית, מכסים ומתפיחים עד 3/4 מנפחן.

אופים ב-180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

למילוי

1 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות

5 שיני שום פרוסות

1 חבילה כוסברה קצוצה גס

3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

1 כף כורכום

1 כף כמון

1/2-1/4 כוס שמן קנולה

200 גרם גרגירי חומוס מבושלים

3 פלפלים אדומים מתוקים יבשים

1 פלפל חריף פרוס

3 כוסות ציר בשר

1.5-1 כפיות מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 3-2 ס"מ.

מניחים בסיר ומכסים במים, מבשלים 2.5-2 שעות עד להתרככות הבשר.

מכניסים את שאר החומרים לסיר נפרד עם נוזלי הבישול. מוסיפים את קוביות הבשר ומבשלים על אש קטנה כשעה. מתבלים במלח ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מיוחדים

מיוחדים

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות