צילום: פסקל פרץ-רובין

חלת שבת מתוקה עם פיצוחים

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, חלה אחת גדולה או 2 חלות בינוניות

חומרים

1 ק"ג קמח לבן, מנופה מתוצרת הטחנות גדולות של א"י

45 מ"ל (3 כפות) שמן

1 ביצה

1/2 כוס שמן קנולה או 50 גר' מזולה לאפייה / חמאה / מרגרינה

1 כפית מלח

50 גר' שמרים טריים

80 גרם (4 כפות) סוכר או 2 כפות דבש ו-2 כפות סוכר מתוצרת הטחנות גדולות של א"י

600-480 מ"ל (2.5-2 כוסות) מים

להברשה

1 ביצה, טרופה

לעיטור

1/2 כוס תערובת פיצוחים (ג'עלה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מזולה לאפייה ומלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.

מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים ומגלגלים לכדורים. מניחים במרכז תבנית כדור אחד ומסדרים את השאר מסביבו, או מחלקים לשני חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך, כורכים אותם זה בזה כבורג וסוגרים לטבעת.

מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ-20 דקות להתפחה.

מברישים בביצה ובוזקים מעל את תערובת הפיצוחים. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים