בראוניז שוקולד ואספרסו

אפייה: תנור מחומם ל-160 מעלות, תבנית 20x20 ס״מ משומנת ומרופדת

לבראוניז

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

2.5 כפות אבקת אספרסו / נס קפה

1 כוס (130 גר') פולי קפה מצופים שוקולד טחונים במעבד מזון

2 ביצים

200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

50 גר' (1/3 כוס) קקאו

70 גר' (1/2 כוס) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

לציפוי

60 גר' חמאה

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

200 גר' (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

50 גר' קקאו

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח גס

אופן ההכנה

מביאים 1/4 כוס מים לרתיחה בסיר קטן. מוסיפים את אבקת האספרסו ומערבבים עד להמסה מלאה.

מערבבים היטב ביצים עם סוכר בקערה. מוסיפים את השמן ואת תמצית הוָנִיל ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מנפים קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את פולי הקפה הטחונים ומקפלים פנימה.

יוצקים תערובת באופן שווה לתבנית המוכנה.

אופים בתנור שחומם מראש 50-45 דק' או עד שמתמצק. מקררים חלקית.

ציפוי

מכניסים את כל החומרים לסיר בינוני וממיסים על אש בינונית עד לרתיחה. מערבבים כל הזמן. יוצקים על הבראוניז המתקררים. מכניסים למקרר עד להתמצקות הציפוי, חותכים ומגישים.

ניתן לקשט עם דובדבנים טריים ואבקת סוכר.

ניתן להחליף את פולי הקפה המצופים באגוזים או בשוקולד צ'יפס שחור או לבן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות