לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

חגים: ט
בראוניז מושחת לט

בראוניז מושחת לט"ו באב

אפייה: תבנית עגולה בקוטר 22 או מרובעת, תנור מחומם מראש ל-170 מעלות

חומרים‭

90 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
3 ביצים XL
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1 כף קפה נמס
1/2 כפית תמצית וניל
175 גרם שוקולד צ'יפס (ניתן לערבב שוקולד צ'יפס שחור ולבן)
70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך קצוצים

50 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
פטל טרי לקישוט (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

משמנים תבנית אפייה ומקמחים. מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממיסים את החמאה בקערה חסינת אש, מעל סיר עם מים רותחים (בן-מארי).
מוסיפים 350 גרם שוקולד לחמאה, מורידים מהאש ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. מניחים בצד לקירור.
מערבבים את הביצים, הסוכר, הקפה הנמס ותמצית הוָניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה, כ-3 דקות במהירות בינונית-מהירה, עד לקבלת צבע בהיר ומרקם אוורירי.
מוסיפים פנימה את השוקולד שהתקרר.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, המלח, השוקולד צ'יפס ואת אגוזי המלך (מומלץ לערבב את האגוזים והשוקולד עם הקמח, כדי ליצור פיזור אחיד וכדי למנוע מהם לשקוע לתחתית התבנית).
מקפלים את התערובת היבשה אל תערובת הביצים רק עד לאיחוד (לא לערבב יותר מדי, כדי שהתוצאה הסופית לא תהיה דחוסה).
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים 40-30 דק', עד שמרכז הבראוניז מתנפח. ייתכן שחלקה העליון של העוגה ייסדק מעט, אך פנים העוגה יישאר רך מאוד.
מקררים לטמפרטורת החדר לפני שמוציאים מהתבנית.

ממיסים את 50 גרם השוקולד הנותרים עם 100 מ"ל שמנת ומקשטים קלות את הבראוניז לפני ההגשה.
ניתן לקשט עם אבקת סוכר ופטל טרי.