בראוניז מקמח כוסמין מלא 100% עם טחינה

ליאורוש (ליאור משיח)

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, כ-12 דקות

לבצק

400 גר' שוקולד מריר

200 גר' טחינה גולמית, ועוד כ-50 גר' לעיטור

200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר

8 ביצים שלמות

500 גר' סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1/2 כפית מלח

220 גר' קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

70 גר' אבקת קקאו

1 כף מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי

אופן‭ ‬ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מרפדים תבנית בראוניז בנייר אפייה.

בסיר בינוני, מרתיחים מים לבן מארי.

שמים את השוקולד, הטחינה והחמאה בקערה חסינת חום ומניחים על הסיר עם המים שרתחו.

מערבבים עם לקקן ומורידים כשהחמאה והשוקולד נמסו לחלוטין והתקבלה מסה חלה ומבריקה.

בינתיים, במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את הביצים, הסוכר והמלח עד שמתקבלת מסה בהירה ותפוחה.

מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים לאט את תערובת השוקולד, הטחינה והחמאה. מעבדים לאיחוד.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את קמח הכוסמין ואבקת הקקאו ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

מוזגים את הבלילה אל תבנית הבראוניז ומיישרים כך שתהיה אחידה בתבנית.

בעזרת כפית או מד ליטר, מוזגים פסים דקים של טחינה על פני שטח הבראוניז. בעזרת קיסם, מושכים קדימה ואחורה כדי לקבל עיטור יפה של הטחינה על בלילת השוקולד.

אופים 40-35 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא מעט לח עם פירורים. כך הבראוניז עדיין יהיו לחים ופאדג'יים.

מוציאים את העוגה מהתנור, מפזרים מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי מלמעלה ומניחים להתקרר לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

אפשר לשמור בכלי סגור בטמפרטורת חדר או במקפיא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות

צילום: ליאור משיח, עדי שילון​