בראוניז גבינה, שוקולד ופטל

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית מרובעת 23x33 ס"מ

לשכבת הבראוניז

220 גרם קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

45 גרם (3 כפות) קקאו

1/4 כפית מלח

300 גרם שוקולד מריר (70-65% מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה

220 גרם סוכר חום

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לשכבת הגבינה

300 גרם גבינת שמנת 30%

2 חלמונים

70 גרם סוכר

1 קופסה פטל קפוא (או טרי אם יש)

אופן ההכנה

מחממים תנור, מרפדים תבנית בנייר אפיה, דואגים שנשאר נייר בצדדים בכדי לאפשר שליפה קלה של הבראוניס מהתבנית.

מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקקאו והמלח.

שמים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום ומניחים מעל סיר מלא עד חציו במים רותחים (בן מארי), ממיסים את השוקולד והחמאה לגמרי.

מוסיפים פנימה את הסוכר (רק אחרי שהשוקולד נמס לגמרי), מערבבים היטב ומורידים מהאש.

מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים היטב ובמהירות, עד שהביצים נטמעו והבלילה מסמיכה מעט.

מוסיפים את הקמח ומקפלים פנימה בעדינות.

יוצקים לתבנית ומיישרים.

תערובת גבינה

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו הגיטרה (מלבד הפטל), מערבבים היטב עד שחלק.

בעזרת כף מנקדים את תערובת השוקולד בתערובת הגבינה ובעזרת סכין יוצרים בתערובת צורות יחד.

מפזרים מעל הכל את הפטל.

אופים בתנור שחומם מראש 40-35 דק' או עד שקיסם שנכנס במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מקררים בתבנית. מוציאים וחותכים לריבועים.

ניתן לקשט עם אבקת סוכר לפני ההגשה.

אופן ההכנה

משמנים ומרפדים תבנית אפייה מרובעת.

מניחים שוקולד וחמאה בקערת זכוכית. ממיסים במיקרוגל ומניחים בצד.

מקציפים ביצים וסוכר בקערת מיקסר במהירות בינונית, עד לקבלת קציפה תפוחה וסמיכה.

מוסיפים באיטיות את השוקולד המומס.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים רק עד לאיחוד.

יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת והמרופדת. מחליקים את הבלילה עם לקקן.

מפזרים מעל באופן שווה, את המרשמלו, הטופי, השוקולד צ'יפס ושברי האגוזים.

אופים כ-25 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שקיסם שננעץ בפנים יוצא לח.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגות

עוגות