בייגלה ירושלמי מקמח לחם לבן 

קרן אגם, נשואה למאפייה

אפייה: תנור מחומם מראש ל-200 מעלות, 15 דקות, 12 בייגלה

לבצק

1 ק"ג קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 כפות סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף שטוחה מלח דק

600-550 מ"ל מי ברז

1/4 כוס שמן זית

לציפוי

200 גר' שומשום

תבנית או קערה עמוקה רחבה עם מים

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר, שמן זית ולבסוף את המלח.

מוסיפים מחצית מהמים, ובהדרגה את יתרת המים (ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות). לשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר.

מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים.

מניחים את הכדורים על גבי מגש גדול או על כל משטח מקומח אחר, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 20 דק'.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בידיים רטובות יוצרים חור באמצע כדורי הבצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה.

מכינים 2 צלחות ארוכות אחת עם מים והשנייה עם שומשום (אפשר גם בתבניות אינגליש קייק).

טובלים כל עיגול בצק במים ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים לצד השני לכיסוי מלא.

מניחים על התבנית, ומתפיחים שוב כ-10 דק'.

אופים בתנור כ-20-15 דק' עד להזהבה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שמרים

שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי