אוזני המן מבצק פרעצל במילוי פיצה

ארנון לינדר, מאפיית מגידו

אפייה: תנור מחומם ל-190 מעלות למשך 20-17 דקות או עד ששחומות מעט

לבצק

500 מ"ל (2 כוסות + 1 כף) מים
70 מ"ל ( כ- 1/3 כוס) שמן זית
1 ק"ג (7 כוסות + 1 כף) קמח לחם לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
65 גר' (3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גר' (1 כף גדושה) שמרים יבשים
25 גר' (1 כף גדושה) מלח

למילוי

רוטב עגבניות מתובל
קוביות מוצרלה

אופן ההכנה

מערבבים מים ושמן בקערת המיקסר. מוסיפים קמח, סוכר ושמרים. לשים כ-5 דק' במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ–4 דק'.
מעבירים לקערה משומנת, עוטפים את הבצק בשמן זית, מכסים ומניחים בצד לתפיחה כ-40 דק'.
מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-1 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. ממלאים כל עיגול בכפית רוטב עגבניות מתובל ושלוש קוביות קטנות של מוצרלה. סוגרים לצורה של אוזן המן. מושחים בביצה טרופה עם מעט מים ומלח. מפזרים שומשום מעל.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים בצד כ-20 דק', לתפיחה נוספת. אופים 20-17 דק' בתנור שחומר מראש ל-190 מעלות עד שמשחים מעט. מניחים על רשת לצינון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim