אוזני המן נימוחות מקמח כוסמין מלא 100% במילוי תרד, כרישה, פטה ואגוזים

אפייה: כ-20 אוזני המן, תנור מחומם ל-180 מעלות, 15-10 דקות

חומרים

300 גרם (2.5 כוסות פחות 1 כף) קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי בטחינה דקה מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3/4 כפית מלח
1 ביצה
15 מ"ל שמנת לבישול / מתוקה

חומרים למלית

כ-30 מ"ל (3 כפות) שמן זית עדין
2 גבעולי כרישה, חצויים, שטופים היטב ופרוסים דק
2 חבילות תרד בייבי, שטוף היטב
3 שיני שום קצוצות
150 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת (ניתן להשתמש בגבינת פטה רגילה)
70 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך קצוצים

מעט סולת

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

בצק

שמים את הקמח והמלח בקערה של מעבד מזון ומערבבים.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרה, עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את הביצה ואת השמנת ומערבבים עוד מספר שניות, עד שהבצק נמשך מהדפנות.
מעבירים למשטח מקומח קלות. לשים מעט את הבצק לאיחוד. מניחים על נייר אפייה ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לפחות 30 דק' במקרר ועד לילה.

מילוי

מחממים את השמן על אש בינונית במחבת רחבה. כאשר חם (אבל לא רותח), מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד שמזהיבה קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ-1 דקה. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומוסיפים את התרד. מערבבים היטב ומטגנים עד אשר התרד הגיר את כל נוזליו והתערובת יבשה (יחסית).
מעבירים לקערה ומקררים.
מפוררים פנימה את גבינת הפטה ואת אגוזי המלך. מתקנים טעמים.

הרכבה

 

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים לעובי של כ-3/4 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן לגודל הרצוי.

מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מתערובת התרד. יוצרים אוזן המן מכל עיגול, צובטים צד אחד בין שתי אצבעות חוזרים על הפעולה בעוד שני צדדים ליצירת משולש.

מניחים את האוזניים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט סולת. מקפיאים כ-30 דק' ועד חודש (אם מקפיאים לחודש מומלץ לאחסן בכלי אטום). 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בתחתית האוזן.

מקררים לפני ההגשה. 

 

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim