אוזני המן פריכות במילוי חלבה ושוקולד צ׳יפס מריר

אוזני המן פריכות במילוי חלבה ושוקולד צ'יפס מריר

אפייה: 66 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות

חומרים‭

750 גרם (5 כוסות + 2 כפות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
400 גרם חמאה רכה
90 גרם אבקת סוכר
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל שמנת מתוקה / חלב / מיץ תפוזים
לאוזני המן אדומות – צבע מאכל אדום טבעי – רצוי ג'ל

חומרים למלית חלבה ושוקולד צ'יפס

250 גרם טחינה איכותית

6 כפות סילאן תמרים

מיני שוקולד צ'יפס מריר / אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה‭

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה בינונית. מניחים בצד.
בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, אבקת סוכר, סוכר לבן וסוכר וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעה.
מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים מעט.
מוסיפים חצי מכמות השמנת ושוב - 1/3 מכמות הקמח והשמנת, מסיימים עם הקמח.

לאוזני המן אדומות

מוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל אדום – רצוי ג'ל! לבצק הגמור. עומק הצבע ייקבע לפי הכמות שתוסיפו. אל תוסיפו יותר מדי כדי לא לשנות את יחס הנוזל בבצק.

מעבירים לנייר אפייה, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. ניתן גם להקפיא למשך 3 חודשים).

מערבבים את הטחינה עם הסילאן למרקם חלק. שומרים את האוזניים במקרר עד לשימוש - להתמצקות, רצוי לפחות 30 דק' לפני שממלאים.

מוציאים מקירור, מעבדים קלות את הבצק ובעזרת מערוך פותחים את הבצק על משטח מקומח.

יוצרים עיגולים בגודל הרצוי (ככל שהעיגול יהיה גדול יותר כך גם האוזן תהיה יותר גדולה).
מניחים 1/2 כפית בכל אוזן, מפזרים מעל שוקולד צ'יפס או אגוזי מלך קצוצים וסוגרים את האוזן.

טיפ: מקפיאים את האוזניים למשך 30 דק' לפחות לפני האפייה. היות והבצק עשיר מאוד בחמאה, ההקפאה תשמור על צורת האוזן ועל כך שהמילוי לא ייזל החוצה בזמן האפייה.
אופים 15-10 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (עד שכשמרימים מעט את האוזן מהמגש יש צבע חום יפה בתחתית).
מקררים לחלוטין.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim