אוזני המן מקמח לחם מלא 100% במלית גבינות, בזיליקום ופלפלים קלויים

אפייה: 35-30 אוזני המן, תנור מחומם ל-180 מעלות

לבצק

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
240-260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
15 גרם (1 כף) מלח

למלית

250 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת
250 גרם גבינה לבנה 9%
20 גרם (2 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי בזיליקום גדולים, קצוצים דק
1 ביצה
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

בצק

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (1 כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 1 דקה.
לשים עוד 5-7 דק' לקבלת בצק רך ונעים, לא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים עוד 1 כף מים.
מעבירים למשטח נקי ולשים את הבצק מספר פעמים ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.

מלית

מגרדים את גבינת הפטה לתוך קערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים אם צריך.

הרכבה

מוציאים את הבצק שתפח מהקערה וטופחים עליו קלות להוצאת האוויר.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים כל חלק לעובי של כ-3/4 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים במרכז כל עיגול כפית של מלית פלפלים וגבינות.
מקפלים את העיגול ליצירת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמעט סולת. מברישים את האוזניים בחלמון ביצה ומכניסים להקפאה ל-30 דק' לפחות ועד שבועיים.
מוציאים מהמקפיא ואופים 12-8 דק' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מומלץ להגיש חם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim