אוזני המן מקמח כוסמין מלא 100% במילוי תמרים

אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה

אפייה: תנור מחומם ל-165 מעלות

חומרים לבצק

150 גרם (1 כוס + 1 כף גדושה) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
15 גרם (1 כף) מים

חומרים למלית תמרים

430 גרם תמרים מגולענים בוואקום
43 גרם קליפות תפוז מסוכרות
30 גרם (2 כפות) חלב
43 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה‭

מעבדים את הקמח והחמאה הקרה במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה, לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים מעט.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד קבלת בצק. מקררים היטב.

מלית פרג

טוחנים תמרים, קליפות תפוז וחלב למרקם אחיד.
מוסיפים אגוזים וטוחנים מעט.

הרכבה

מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6.5 מ"מ ומרפדים שקעים של תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 5 ס"מ.
מניחים כ-12 גר' מלית תמרים בכל שקע. מכסים בעיגול בצק בקוטר 5 ס"מ. מהדקים מעט.
אופים כ-15-12 דקות ב-165 מעלות. מחלצים מהסיליקון ואופים 7 דקות נוספות.

 

המתכון פותח על ידי אסטלה וצוות בית הספר, במסגרת פעילות הייעוץ והפיתוח שבית הספר מספק לחברות המובילות בתעשייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim