www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
לחנות הקמחים לחץ כאן

פרגית שווארמה, על שיפוד רוזמרין - עם טורטיות מכוסמין לבן בליווי חומוס שעועית לבנה וטחינת סלק

 

טורטיות מכוסמין לבן

8 טורטיות

חומרים

280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

8 גרם (1 כפית) מלח

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

45 מ"ל (3 כפות) שמן זית עדין

אופן ההכנה

מערבבים קמח ומלח בקערה בינונית.

מוסיפים שמן ומים.

מעבירים למשטח מקומח. לשים 12-10 פעמים עד לקבלת בצק חלק (ניתן להכין במיקסר). עוטפים בניילון ומניחים בצד למנוחה של 10 דק'.

מחלקים ל-8 כדורים. מרדדים לעיגול על משטח מקומח.

מחממים מחבת טפלון על אש בינונית. מניחים כל פעם טורטיה אחת. צורבים כדקה אחת. הופכים לצד השני וצורבים עוד דקה אחת עד שהטורטיה מזהיבה קלות. מורידים מהאש ומכסים במגבת.

שיפודי פרגית ורוזמרין

חומרים

600 גרם פרגיות ללא עור, חתוכות לקוביות בינוניות

4 שיפודי רוזמרין

2 כפות תבלין שווארמה

1/4 כף שמן זית + לטיגון

אופן ההכנה

מתבלים את הפרגיות היטב בתבלין שווארמה, מלח, פלפל שחור ושמן זית.

מניחים במקרר לשעה אחת לפחות ועד לילה אחד.

משפדים חתיכות של פרגית על מקל רוזמרין (ניתן להשתמש בשיפודים רגילים מעץ) – כל שיפוד כ–5 חתיכות.

צורבים את השיפודים במחבת חמה עם שמן זית או על גריל לוהט. מגישים בליווי חומוס שעועית לבנה וטחינה סלק

חומוס שעועית לבנה

חומרים

550 גרם (1 קופסה) שעועית לבנה מבושלת – מסוננת מהנוזלים (ניתן להכין משעועית יבשה שהושרתה לילה ובושלה עד לריכוך מלא)

4 שיני שום

1 כפית כמון

מיץ מ-1 לימון

מלח ופלפל שחור

1 כוס שמן זית איכותי ועדין

אופן ההכנה

בקערה של מעבד מזון  שמים שעועית לבנה, שום, כמון, מלח, פלפל ומיץ מ 1/2 לימון.

מפעילים את המעבד וברגע שהחומרים הופכים למחית שופכים בזרם דק את השמן פנימה עד לקבלת מחית רכה. עוצרים את המעבד וטועמים. משלימים עם צריך לימון, מלח ופלפל

מעבירים לקערה ומקררים. (יכול להחזיק כ–3 ימים במקרר).

טחינה סלק

חומרים

1 כוס טחינה גולמית 

1 סלק גדול מבושל (אפשר גם בוואקום)

מיץ מ-1 לימון

3 שיני שום קלופות (אפשר יותר, לפי הטעם)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף מייפל טהור

מים קרים

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים, מלבד המים, בקערת מעבד מזון ומפעילים. מוסיפים את המים לאט לאט עד לקבלת המרקם הרצוי. למרקם סמיך - פחות מים, למרקם דליל - יותר מים.

בודקים טעמים ומתקנים אם צריך (עוד לימון, מלח, שום?).

מעבירים לקופסה ומקררים עד לשימוש (יכול להחזיק במקרר כ-3 ימים).

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות