www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

ערך תזונתי ל-100 גרם:

ערך קלורי 342.6 קק"ל

חלבונים 12.3 גרם

פחמימות 72 גרם

שומן 0.9 גרם

כולסטרול 0 מ"ג

נתרן 5 מ"ג

סיבים תזונתיים 15.9 גרם

קמח חיטה כפרי

קמח חיטה כפרי מיוצר בבסיסו מקמח כהה (אחיד), כלומר מפנים גרעין החיטה (האנדוספרם), אך בשונה מקמח אחיד רגיל, קמח זה מיוצר בנוסף גם מטחינה של שכבת הסובין הגס בחלקו ומשכבת האלרון (Aleurone), שמכילה סובין דק וקמח כהה, שמתווספת במהלך הטחינה.

שכבת האלרון שנמצאת בין הקליפה והאנדוספרם, מכילה כמות גדולה של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים) וחלבונים שמכילים כמות אפסית של גלוטן.

בניגוד לקמח מלא, קמח חיטה כפרי אינו מכיל קמח לבן בהיר כלל ולכן אחוזי הסובין והסיבים התזונתיים בו גבוהים.

קמח חיטה כפרי עשיר בערכים תזונתיים יותר מקמח אחיד רגיל ולכן ניתן לו שם מייחד: "קמח חיטה כפרי".

הקמח, העשוי מתערובת ייחודית של חמישה סוגי חיטה שונים באיכות גבוהה ומוקפדת, מיוצר בטחינה יייחודית ודקה המאפשרת מעבר קל בנפה ללא איבוד חלקי הסובין, כך נשמרים ערכיו התזונתיים הגבוהים.

הקמח הכפרי אינו קמח מלא, והוא אינו מכיל נבט חיטה.

את הקמח פיתח יאיר וגנר - הטוחן הראשי של הטחנה - והחלטתו, שלא להכניס את נבט החיטה לקמח הכפרי, היתה והינה החלטה מודעת. אמנם, נבט החיטה מכיל 11% שומן, אך הסובין מכיל 4.5% שומן בלבד. ב-100 גרם נבט חיטה יש 363 קלוריות וב-100 גרם סובין יש 213 קלוריות בלבד. 

האלרון מעניק לקמח הכפרי איכויות אפייה מעולות, גם בהשוואה לקמח לבן. כושר ואיכות האפייה של הקמח המלא (שמכיל את נבט הגרעין והשומן שבו) נחותים משל הקמח הכפרי שמכיל את שכבת האלרון האיכותית.

 

הקמח הכפרי המתקבל אלסטי מאוד ומאפשר לישה קלה במיוחד. אין צורך לערבב אותו עם קמחים אחרים. התוצאות לאחר האפייה מפתיעות ויוצאות דופן במרקמן.

מתאים לאפיית לחמים כפריים כהים ומחמצות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל