קמח אינקורן מלא 100%

חיטת אינקורן היא החיטה הראשונה והעתיקה ביותר שידועה למדענים ונחשבת לחיטה הראשונה שידע האדם - חיטת הבר.
שמה של האינקורן נגזר מהשפה הגרמנית ופרושו 'גרגר יחיד'.
המאפיין המובחן העיקרי של החיטה העתיקה הוא שהיא שונה גנטית מחיטי המורשת והחיטים המודרניות. המבנה שלה פשוט יותר, מבנה החלבונים שלה אחר והתנהגות האפייה שלה שונה לגמרי.
לצד חיטת האֶמֶר, חיטת האינקורן נחשבת לחיטה הראשונה שתורבתה ע"י האדם. גרעינים של חיטת הבר - הזן הפראי מתועדים לראשונה בסביבות שנת 7500 לפני הספירה. עדויות לגידולים של אינקורן נמצאו באזורים ההרריים של דרום-מזרח טורקיה, באזור מרכז אנטוליה.
האינקורן שונה מהחיטה המודרנית, ובדומה לחיטים עתיקות כאֶמֶר וכוסמין היא מסווגת כ'חיטה מכוסה'.
חיטת האינקורן משגשגת באדמה שרוב סוגי החיטים אינם יכולים להתקיים עליה. למרות שחיטת אינקורן גדלה בשפע לפני אלפי שנים, היום הגידול מוגבל לאזורים מצומצמים - מרוקו, צרפת, טורקיה וחלק מרוסיה.
החיטה אינה נזרעת תכופות ונחשבת היום 'מזון על'.

ערך תזונתי ל-100 גרם מזון:

אנרגיה 319 קלוריות

סך השומנים 3.2 גרם מתוכם:

ח. שומן רוויות 0.1> גרם

ח. שומן טרנס 0.5> גרם

כולסטרול 0 מ"ג

נתרן 0 מ"ג

סך הפחמימות 70.1 גרם מתוכן:

סוכרים 1.2 גרם

סיבים תזונתיים 11.6 גרם

חלבונים 14.1 גרם

קמח אינקורן מלא 100%

לחם אינקורן מלא 100% של אנומראל עוגן

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה