www.facebook.com/hagdolot.co.il

קיש קיץ

תומר בלס, הלחם של תומר

2 תבניות קוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ

אפייה: תנור מחומם ל-190 מעלות, 15 דקות + 170 מעלות, 20 דקות

לבצק

200 גרם חמאה קרה קוביות
1/2 כפית מלח
3 כפות מים קרים
1 חלמון
2+2/3 כוסות (325 גרם) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, "הסדרה הבריאה", מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

למלית

1 זוקיני קלוף חתוך לקוביות
1/2 בצל סגול פרוס דק
100 גרם פטה חתוכה לקוביות
10 עגבניות שרי אפויות מעט בתנור
2 עלי בזיליקום

לבלילה

1 כוס (240 מ״ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה חמאה קרה וקמח מלא לתערובת חולית.
עוצרים מדי מספר דקות ומערבבים עם הידיים.
בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה, מערבבים את החלמון עם המים הקרים והמלח.
כשתערובת הקמח והחמאה חולית עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת הנוזלים בפעם אחת.
מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים (מעבדים כמה שפחות).
עוטפים בניילון נצמד ומקררים עד לפתיחת הבצק.

 

מערבבים הכל היטב בקערה.
מעבירים למסננת לצמצום הנוזלים.

 

מרדדים את הבצק לעובי 2 ס״מ ומסדרים בתבנית, כולל בדפנות.

ממלאים את הקיש במלית שהוכנה מראש.

מוסיפים את הבלילה. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות עד להזהבה.

לוקיישן צילום: גינת פרופ' אדריאן בועז​

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
מיוחדים
כריכים
מלוחים
פאי
שמרים
לחמים
עוגות
עוגיות
חגים
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים
חגים: שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי