www.facebook.com/hagdolot.co.il

קיש פלפלים קלויים וגבינות

קונדיטור גל בוכניק

רינג קוטר 22 ס"מ, גובה 3 ס"מ

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 5 דקות

לבצק פריך מלוח

175 גרם קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם חמאה‭ ‬קרה

חצי‭ ‬כפית‭ ‬מלח

1 ביצה בגודל ‭ ‬M

למילוי

1 פלפל אדום
1 פלפל כתום
1 פלפל צהוב
150 ג' גבינת פטה מגוררת
10-8 עלי בזיליקום קצוצים גס
2 כפות גרעיני חמניה
30 ג' שקד מולבן
30 ג' שקד טבעי גרוס גס

לרויאל שמנת

180 מ"ל שמנת מתוקה
30 מ"ל חלב

3 ביצים לארג'
20 ג' קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
2 כפות ממרח שום קנוי

אופן‭ ‬ההכנה‭

בצק

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה. לאחר קירור מרדדים את הבצק לעובי של 4-3 מ"מ ומהדקים לרינג.

מילוי

שורפים את הפלפלים על אש גלויה ומקלפים חלקית את הקליפה. חותכים לרצועות ומעבירים לקערה. מפזרים מעל את הגבינה, הבזיליקום וגרעיני החמניה ומערבבים.
מורחים את ממרח השום על תחתית הבצק ומסדרים את תערובת הפלפלים מעל.

רויאל שמנת

מערבבים את השמנת והחלב. טורפים היטב את הביצים ומוסיפים לשמנת ולחלב. מוסיפים קמח ותבלינים, מערבבים היטב ויוצקים מעל הפלפלים.
מפזרים את שברי השקדים ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-40 דקות או עד להשחמה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
מיוחדים
כריכים
מלוחים
פאי
שמרים
לחמים
עוגות
עוגיות
חגים
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים
חגים: שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי