www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

צ'ורוס בטטה/דלעת ברוטב שוקולד אספרסו

טיגון: כ-35 דק' עבודה, 8-6 מנות, קל להכין

בצק

280 גרם (2 כוסות) קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית מלח גס
3/4 כוס פירה דלעת / בטטה
360 מ"ל (1.5 כוסות) מים
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
6-5 ביצים, בטמפ' החדר


שמן קנולה לטיגון

הגשה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית קינמון

לרוטב

250 מ"ל (1 קופסה) שמנת מתוקה 38%
230 גרם שוקולד מריר 60%
30 מ"ל (2 כפות) ליקר קפה או 1 שוט אספרסו קצר חזק
1/4 כפית תמצית וניל איכותית

אופן‭ ‬ההכנה‭

רוטב

מחממים את השמנת בסיר קטן עד לרתיחה כמעט.
שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערת זכוכית.
יוצקים את השמנת החמה מעל השוקולד ומניחים בצד ל-1 דקה.
מערבבים בעדינות בעזרת מטרפה עד שחלק.
מוסיפים את ליקר הקפה ואת תמצית הווניל. מניחים בצד, שומרים חם.

צ'ורוס

מערבבים בקערה קמח, 1 כפית קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ומלח.
בסיר בינוני מרתיחים מים, פירה דלעת, חמאה ותמצית וניל. מערבבים היטב.
כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקמח בבת-אחת ומערבבים היטב עם כף עץ, ללא הפסקה, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבבים עד שהבצק מתקרר, או עד שכשנוגעים בתחתית הקערה היא כמעט קרה (ניתן לוותר על המיקסר ולהמשיך לערבב היטב ללא הפסקה עד שמתקרר, פחות מומלץ)
מוסיפים את הביצים, כל פעם אחת עד להטמעה מלאה. הבצק מוכן כאשר צובטים את הבצק בין 2 אצבעות ומפרידים ביניהן - הבצק נמשך ולא נקרע מיד. אם הגעתם לבצק כזה ונשארה ביצה – אל תוסיפו אותה.
הבצק שיתקבל יהיה סמיך וחלק.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב בינוני.
מחממים שמן קנולה בסיר עמוק לטמפרטורה של 170-150 מעלות.
מזלפים את הבצק ישירות לתוך השמן וחותכים עם מספריים את הגודל הרצוי.
מטגנים 5-4 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים על נייר סופג ל-30 שניות.
מערבבים בקערה את 3/4 כוס הסוכר יחד עם שארית הקינמון.
מניחים את הצ'ורוס בקערת הסוכר והקינמון לכיסוי.
מגישים עם רוטב שוקולד חם.

להכנת צ'ורוס בצורות, מזלפים את הצורה הרצויה על גבי נייר פרגמנט ומקפיאים. מוציאים מההקפאה ומטגנים בשמן החם.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים