www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

פרחי פסטה ב-2 צבעים במילוי עוף וטנזיה פירות יבשים​

שף רמי סויסה

אפייה: 6-5 פרחים, תנור מחומם ל-180 מעלות, 15-10 דקות

המנה היא וריאציה שלנו למנת דגל מרוקאית "פסטיה עוף", מנה מתקתקה בעלת שכבות של טעמים ומרקמים

לבצק פסטה אדום

300 גרם (1+3/4 כוסות) קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות
של א"י

100 גרם מחית סלק מסוננת ומיובשת

2 ביצים

קורט מלח

לבצק פסטה צהוב

200 גרם (1+1/4 כוס) קמח דורום בטחינה דקה רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים

קורט מלח

למלית עוף לפסטייה

1 חזה עוף מבושל במים וכורכום 

1/2 בצל לבן חתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור

פפריקה

קינמון

מוסקט

טנזיה פירות יבשים

1 פלפל חריף, קצוץ דק (לא חובה) 

3-2 כפות שמן זית עדין

12-10 משמשים מיובשים

12-10 שזיפים מיובשים מגולענים

10-8 תאנים מיובשות

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס חמוציות

3 בצלים גדולים, חתוכים לחצי ופרוסים

2 מקלות קינמון

צנוברים

אופן ההכנה‭

בצק פסטה (אופן ההכנה זהה ל-2 הסוגים)

מערבבים את החומרים בקערת מעבד מזון או ביד ליצירת בצק הומוגני וחלק.

עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה, כ-20 דק'.

לאחר המנוחה, מרדדים בצק לבן ואדום לרוחב 10 ס"מ ועובי 2 ס"מ.

מורחים מעט מים על אחד הבצקים ומניחים מעל את הבצק השני להדבקה.

חוזרים על פעולה זו 4 פעמים (ליצירת השכבות) וחותכים את הקצוות ליישור הבצק.

פורסים חתיכות בעובי 2 ס"מ מלמעלה למטה ומרדדים במכונת הפסטה לעובי מס 6.

קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

מסדרים את העיגולים בתוך קוקוט עגול בקוטר 12 ס"מ, כאשר העיגולים חופפים אחד על השני ליצירת פרח ועוד עיגול בתחתית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 15-10 דק' עד שהפסטה יבשה.

מקררים.

מלית

מפוררים את חזה העוף לרצועות דקות.

מאדים את הבצל עד לקבלת צבע שחום.

מוסיפים את העוף ואת התבלינים. מערבבים היטב עד לאיחוד. מניחים בצד.

* ניתן להכין עד 1 יום לפני.

טנזיה פירות יבשים

מניחים את הפירות היבשים בקערה בינונית. מכסים במים חמים ומניחים בצד להתרככות במשך כ-20 דק'.

מסננים את המים (שמים בצד) וחותכים את הפירות לחתיכות בינוניות.

בינתיים, במחבת עמוקה, מחממים שמן זית ומוסיפים פנימה את הבצל הפרוס והפלפל החריף אם משתמשים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים, אגב ערבוב עד שהבצל מקבל גוון זהוב עמוק, 12-10 דק'.

מוסיפים את הפירות היבשים שקצצנו, את מקלות הקינמון וחצי כוס מהמים שסיננו וממשיכים לבשל מכוסה, אגב ערבוב על להבה נמוכה כ-50-40 דק'. בודקים מדי פעם שהתערובת לא התייבשה, אם צריך מוסיפים עוד מים. המרקם הסופי יזכיר ריבה.

מוסיפים מלח ופלפל שחור ומורידים מהאש.

הרכבה

בסמוך להגשה ממלאים בתחתית ה"פרח" כף גדושה מלית עוף ומעליה כף גדושה טנזיה מתוקה. מפזרים מעל צנוברים קלויים ומיד לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

ניתן לקשט את הצלחת עם סילאן תמרים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
ט

צילום: מנחם גרייבסקי