www.facebook.com/hagdolot.co.il
חגים

פיתה ישראלית

12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 5 דקות

חומרים‭:‬

770 גרם (5.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות מלח
480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.
לשִׁים במהירות נמוכה עם וו לישה 1 דקה לאיחוד החומרים.
מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. ממשיכים ללוש 5-7 דק', עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 פיתות קטנות) ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה.
מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות. מניחים במקום חמים למנוחה כ-45 דק'. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דק' עד שהתחתית זהובה והפיתה התנפחה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה יבשה.

פיתה ישראלית
לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים
Cookies
Cakes
מלוחים
Yeast
Sandwiches
חגים: ראש השנה
ט
Pie
מיוחדים
כריכים
מלוחים
פאי
שמרים
לחמים
עוגות
עוגיות
Cookies
חגים
Cakes
Yeast
מלוחים
Sandwiches
מיוחדים
Pie
Breads
Tips
טיפים: מתכונים
טיפים: ערבוב
טיפים: מתכונים
טיפים לעוגה מוצלחת
טיפים: צינון וציפוי
טיפים: אפייה
סודות המרה
סודות אפייה
סודות אפייה
סודות המרה
כפתור: סודות אפייה
טבלת המרת מידות (כוסות/כפות/כפיות))
בישול סוכר ללא מדחום לממתקים
המרת מידות (כוסות / כפות / כפיות)
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים
סודות המרה
סודות המרה
טיפים
כפתור: סודות אפייה
מדוע מוסיפים מים רותחים לעוגות בחושות?
בישול סוכר ללא מדחום לממתקים
הכנת קמח תופח ביתי
טיפים לעוגה מוצלחת
המרת אבקת/עלי ג'לטין
טבלת המרת מידות חום (טמפרטורות)
המרת מידות שונות
המרת מידות נפח שונות
המרת מידות של תבניות אפייה
קובץ PDF להורדה
כיצד עובדים נכון עם קמחים
כיצד עובדים נכון עם קמחים
איך מגדלים מחמצת
טיפים לאפיית לחמים מוצלחת
פת שטינבך, טיפים לאפיית לחמים מוצלחת
פת שטינבך, טיפים לאפיית לחמים מוצלחת
פת שטינבך, איך מגדלים מחמצת
צור קשר
צור קשר
צור קשר
למה מומלץ להשתמש במשקל באפייה?
למה מומלץ להשתמש במשקל באפייה?
למה מומלץ להשתמש במשקל באפייה?
טיפים לסופגניה מושלמת!
טיפים לסופגניה מושלמת
כפתור: המדריך המלא לקניית סוכר
כפתור: שאור לסוגיו
תפריט: חלה לשבת וחג, צעד צעד
כפתור: שאור לסוגיו

צילום: מנחם גרייבסקי

חגים: חנוכה

הכלים באדיבות: סבתא'לה כלי אמייל

חגים: פורים

צילום: אנטולי מיכאלו

טיפים לסופגניה מושלמת!