www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

צילום: שרית גופן​

פוקצ'ה בטטות בסילאן ורוזמרין

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תנור מחומם מראש ל-200 מעלות, 4 פוקצ'ות

לבצק

1 ק"ג קמח תוצרת כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם שמרים טריים

960-840 מ"ל (4-3.5 כוסות) מים חמימים

45 מ"ל (3 כפות) שמן זית

20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

רבע כפית מלח דק

רבע כפית מלח גס

אופן‭ ‬הכנת הבצק

מערבבים במיקסר או בקערה את כל המרכיבים למעט המלח והרוזמרין ולשים כ-10 דקות.

מוסיפים את המלח הדק והמלח הגס. מתקבל בצק דביק מעט.

ככל שהבצק רך יותר, הפוקצ'ה מתקבלת עסיסית ורכה.

מכסים ומתפיחים כשעה. לאחר מכן טופחים על הבצק להוצאת אוויר ומניחים לתפוח עוד כשעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים מהבצק צורת פוקצ'ה מוארכת.

מתפיחים את הבצק כ-10 דקות נוספות.

חומרים לבטטות מוקפצות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

רבע כפית מלח

חופן רוזמרין טרי או מיובש

50 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות

אופן הכנת הבטטות

מחממים את שמן הזית במחבת שטוחה ורחבה.

מקפיצים את קוביות הבטטה כ-5 דקות, ותוך כדי הקפצה מוסיפים את הסילאן והמלח.

מסירים מעל האש, מנקזים מהנוזלים ומפזרים מעל הפוקצ'ה. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. מפזרים קוביות של גבינת עיזים וגבינה בולגרית, מעט רוזמרין ומעט מלח גס ואופים 5 דקות נוספות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

שמרים

שמרים