www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן
רביולי סלק עם ריקוטה ואגוזים ברוטב שמנת

פאי ריקוטה ודבש עם ריבת פירות העונה

תבנית פאי בקוטר 22

חומרים‭

לפאי

210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר, מנופה
3 חלמונים
2 כפיות תמצית וניל
1 כף מים קפואים

למילוי

225 גרם גבינת שמנת 30% 

225 גרם גבינת ריקוטה

70 גרם (1/4 כוס+1 כף) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

110 גרם (1/4 כוס+1 כף) דבש

2 ביצים XL

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כפית תמצית לימון (לא חובה)

1 גרידת לימון

לריבת פירות

1 תפוז

2 תפוחים קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות

2 אגסים קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

4 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות

50 גרם אוכמניות קפואות

20 גרם (1 כף) דבש

1 מקל קינמון

אופן‭ ‬ההכנה‭‬

פאי

מכניסים קמח, חמאה קרה ואבקת סוכר למעבד מזון. מעבדים בפולסים לקבלת מרקם של פירורי לחם.
בעוד המנוע עובד מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל.
מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
מוציאים מהמעבד, משטחים את הבצק לגודל הרצוי, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 1 שעה (ניתן להקפיא את הבצק).

מלית

בקערה של מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים גבינת שמנת וגבינת ריקוטה עד שחלק.

מוסיפים סוכר ודבש.

מוסיפים ביצים, כל פעם 1, מערבבים היטב אחרי כל ביצה.

מוסיפים תמצית וניל ותמצית לימון. מוסיפים גרידת לימון.

יוצקים את המלית לתחתית הפאי האפויה. אופים עד שהמלית נפוחה קלות, זהובה והמרכז זז מעט כשמנערים קלות את התבנית, כ–1 שעה.

מקררים לחלוטין על רשת צינון (ניתן להכין 1 יום מראש).

ריבה

מבשלים את הרביולי במים הרותחים עד שהם צפים (4-2 דקות). מעבירים למחבת, מערבבים עם הרוטב ומגישים חם.מגרדים את קליפת התפוז ושמים בסיר בינוני. סוחטים ממנו את המיץ ושמים בסיר.
מוסיפים את הדבש לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים את התפוחים והאגסים לסיר ומערבבים כדי לכסות אותם במיץ ובדבש.
מוסיפים את מקל הקינמון לסיר.
מחממים את התערובת בסיר עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בעדינות כ–10 דקות, מערבבים מדי פעם בעזרת כף עץ. אם התערובת נראית יבשה מוסיפים 1 כף מים.
מוסיפים את השזיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את האוכמניות הקפואות ומבשלים 3 דקות נוספות. מורידים מהאש ומעבירים לקערה / קופסה לצינון. מסירים את מקל הקינמון.
מגישים פרוסת פאי עם ריבה מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים