www.facebook.com/hagdolot.co.il
חגים

עראייס עם טוויסט

12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 5 דקות

חומרים לפיתה:

 770 גרם (5.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות מלח
480 מ"ל (2 כוסות) מים חמימים 

למילוי:

3 בצלים בינוניים
5 שיני שום
1 אוזן תירס מתוק (אפשר משימורים)
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
1 כף פפריקה מעושנת
1/2 כף פפריקה חריפה
1/2 כף בהרט
מלח
פלפל שחור
500 גרם בשר טחון (צלעות או אסאדו טרי, טחינה כפולה)

ממרח עגבניות מיובשות או ממרח קנוי

לסלסת פיקו דה גאלו:

4 עגבניות אדומות, קצוצות
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
1 אוזן תירס מתוק
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
מיץ מ-1 לימון גדול
שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.
לשִׁים במהירות נמוכה עם וו לישה 1 דקה לאיחוד החומרים.
מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. ממשיכים ללוש 5-7 דק', עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 פיתות קטנות) ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה.
מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות. מניחים במקום חמים למנוחה כ-45 דק'. מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דק' עד שהתחתית זהובה והפיתה התנפחה. מוציאים מהתנור ומיד מכסים במגבת נקייה יבשה.

מילוי:

קוצצים את הבצל ואת השום.
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה.
מוסיפים את השום והתבלינים ומבשלים עוד 4-3 דק'.
מוסיפים את התירס ומטגנים עוד כדקה.
מפוררים את הבשר למחבת, מערבבים היטב, מוודאים שאין גושים. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד כ-5 דק'. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דק' נוספות. טועמים ומתקנים טעמים (אני אוהבת שיש טעם מעושן דומיננטי, אבל כל אחד לפי טעמו האישי).

סלסה:

קוצצים את כל הירקות מלבד התירס.
"מגלחים" את התירס מהאוזן בעזרת סכין חדה לקבלת גרגירים נפרדים.
מערבבים את כל הירקות עם הכוסברה, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל השחור.
מניחים בצד ל-10 דק' לפחות ועד יממה.

הרכבה:

בעזרת סכין חדה עושים חתך מסביב לפיתה, לא גדול מידי, שיהיה אפשר למלא את הפיתה בקלות.
בעזרת כף מורחים ממרח עגבניות מיובשות. ממלאים את הפיתה בתערובת הבשר בנדיבות. סוגרים את הפיתה ולוחצים עליה מעט כדי לפזר את הבשר בצורה שווה.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית.
כשהשמן חם מניחים את הפיתה במחבת ובעזרת סיר או מחבת כבדה נוספת לוחצים מעט את הפיתה למחבת. מטגנים כ-2 דק', הופכים את הפיתה וחוזרים על התהליך.
מוציאים מהמחבת, חותכים ל 4 משולשים.
מגישים לצד הסלסה.
ניתן להוסיף טחינה בצד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
מיוחדים
כריכים
מלוחים
פאי
שמרים
לחמים
עוגות
עוגיות
חגים

צילום: מנחם גרייבסקי