עוגת גבינה פירורים אפויה בניחוח אקזוטי

אפייה: תבנית 26, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות

לתחתית ולפירורים

340 גר' חמאה בטמפ' החדר

150 גר' ( 3/4כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

420 גר' (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3 כפיות תערובת 5 תבלינים סיניים מוכנה (ניתן להחליף בקינמון, אגוז מוסקט, הל ופלפל שחור או כל תבלין אחר)

לקרם

225 גר' חמאה רכה

225 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

3 ביצים L

2 כפות תמצית וניל

3 גביעי שמנת חמוצה

300 גר' גבינת שמנת 5% רכה

1 סלסלה של תותים/דובדבנים טריים ו/או ריבת תותים/דובדבנים עם חתיכות פרי

אופן‭ ‬ההכנה‭
תחתית ופירורים

מקרימים חמאה וסוכר במיקסר עד לתערובת חלקה. מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק. משטחים על מגש מרופד בנייר פרגמנט ומקררים חצי שעה. מחוררים בעזרת מזלג. אופים 10-15 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.

קרם

מערבבים חמאה, סוכר, ביצים ותמצית וניל בקערת מיקסר עד לקבלת קרם אחיד ואוורירי. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים שמנת חמוצה ומקפלים פנימה בעזרת מרית גומי.

הרכבת העוגה

מרפדים תבנית 26 עם תחתית מתפרקת בנייר פרגמנט. מרפדים את צדי התבנית בנייר פרגמנט/שקף להוצאה קלה של העוגה. מפוררים 2/3 מהבצק האפוי, מכסים את תחתית התבנית ומהדקים מעט. יוצקים מעל את קרם הגבינה. מפוררים את שארית הבצק האפוי ומפזרים על הקרם. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים לפחות 6 שעות במקרר. לפני ההגשה מקשטים עם תותים/דובדבנים טריים ו/או ריבה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי