www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

עוגיות תפוז וקוקוס מושלגות

אפייה: כ-36 עוגיות, תנור מחומם ל-170 מעלות

חומרים

1+1/4 כוסות קוקוס

120 גרם חמאה רכה

60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט 3%

120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר מנופה

1.5 כפיות תמצית וניל

3/4 כפית תמצית קוקוס (לא חובה)

210 גרם (1.5 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

95 גרם (3/4 כוס) קמח מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1.5 כפות גרידת תפוז

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

מפזרים את הקוקוס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב.

מערבבים מדי פעם כ-10 דק'. מכבים את התנור.

מערבבים חמאה, יוגורט, 2/3 כוס אבקת סוכר (80 גרם) ותמציות בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמעורבב היטב.

מוסיפים פנימה את 2 הקמחים, גרידת התפוז והמלח.

מוסיפים פנימה את הקוקוס האפוי.

מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1 שעה עד 1 יום.

מחממים תנור ל-170 מעלות, מוציאים מהמקרר ומחכים שיתחמם מעט, כ-5 דק'.

מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בעזרת כף או סקופ של גלידה קטן יוצרים כדורים יפים.

אופים כ-18 דק' עד שתחתית העוגייה מזהיבה.

מעבירים לרשת צינון, מצננים כ-5 דק'.

בינתיים שופכים לתוך שקית את שארית אבקת הסוכר. מכניסים מס' עוגיות לשקית ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.

מחזירים לרשת הצינון לקירור מלא.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

עוגיות

עוגיות