עוגיות מלוחות עם פרמזן, טימין ורוזמרין

אפייה: 30-25 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות, 22 דקות

חומרים

120 גרם חמאה, בטמפ' החדר

100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית טימין טרי קצוץ דק

1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק

180 גרם (1/4 1 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כף מים

1 חלבון ביצה (לא חובה, ניתן להשתמש במים)

שומשום / קצח (לא חובה)

אופן ההכנה

מקציפים את החמאה במיקסר עם וו הגיטרה, במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי.

מוסיפים בנפרד את גבינת הפרמזן, מלח, פלפל, עשבי תיבול והקמח, עד לאיחוד מלא.

מוסיפים 1 כף מים לאיחוד הבצק.

מוציאים למשטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק לצינור, עוטפים בנייר אפייה ומקררים במקרר לפחות 30 דק' או למשך הלילה (ניתן להקפיא עד 3 חודשים, עטוף בניילון נצמד).

לאחר 30 דק', מוציאים מהמקרר, מורחים בחלבון של ביצה ומגלגלים בשומשום / קצח.

פורסים לפרוסות בעובי 1.5-1 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-22 דק'.

מצננים לגמרי ומעבירים לצנצנת אטומה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

עוגיות

עוגיות

צילום: מנחם גרייבסקי