www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

מיני דונאטס

טיגון: כ-50-40 יח'

לבצק

10 גרם (1 כף) + 3.5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) חלב מחומם ל-50 מעלות
350 גרם (2.5 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 חלמונים L
30 גרם (3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
60 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

שמן לטיגון

לציפוי

180 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר
4-3 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל
1 כף סירופ מייפל טהור (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית 1 כף שמרים + 3/4 כוס חלב חמים ומערבבים. מוסיפים 3/4 כוס קמח. מערבבים לקבלת עיסה חלקה. מכסים ומניחים בצד במקום חמים כ-30 דקות.
לאחר 30 דקות מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה 1 כפית שמרים יבשים ו-1/4 כוס חלב שנשאר מהחלב שחיממנו (בשלב הזה החלב יהיה בטמפ' החדר).
מוסיפים את תערובת הקמח שנחה + תמצית וניל + חלמונים ומערבבים במהירות נמוכה עד שהמרכיבים מתאחדים ונוצר בצק חלק, כ- 30 שניות.
מכבים את המיקסר ומוסיפים 1 כוס קמח + סוכר + מלח. מערבבים במהירות בינונית עד להתאחדות, כ- 30 שניות.
מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים על מהירות בינונית עד לאיחוד, כ- 30 שניות.
מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה. מוסיפים את שארית הקמח, 1/4 כוס כל פעם (רצוי לעצור את המיקסר לפני כל הוספה) ולשים במהירות בינונית עד שהבצק נמשך מהדפנות והוא חלק ודביק מעט, כ- 1 דקה.
הבצק שיתקבל יהיה רך מאוד ולח, אבל לא דביק מידי שאי אפשר לרדד אותו.
מכסים את הקערה עם ניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה כ- 30 דק'.
לאחר 30 דק' מוציאים את האוויר בעדינות מהבצק, מכסים שוב ומקררים במקרר לפחות ל - 1 שעה ועד ל -12 שעות .
מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 11/4 ס"מ. 
בעזרת מיקד עגול בקוטר 2-3 ס"מ קורצים עיגולים. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה. משאירים מרווח בין כל עיגול.
מכסים את המיני דונאטס בקלילות בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-20-30 דק'. מומלץ לבדוק את מצב הדונאטס כל 10 דק' לערך.
מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים את המיני דונאטס בקבוצות, כ- 2 דק' לצד או עד לקבלת צבע זהוב עשיר.
מוציאים מהשמן ומניחים על רשת צינון מעל מגבות נייר לספיגת השמן העודף.
מחממים את השמן שוב לפני שממשיכים עם עוד קבוצה.
מקררים קלות לפני שמצפים.

ציפוי

מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, החלב, תמצית הווניל והמייפל למרקם הרצוי. אנחנו רוצים שהציפוי יכסה גב של כף. אם צריך מוסיפים עוד חלב, כל פעם כף.
בעזרת מזלג מגלגלים  את המיני דונאטס , מוודאים שהם עטופים מכל הצדדים היטב.
ומניחים על רשת. כאשר הציפוי מתקשה מעבירים לצלחת הגשה. מפדרים במעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים