למה מומלץ להשתמש במשקל באפייה?

אחת הסיבות העיקריות לקבלת עוגיות ועוגות דחוסות, יבשות וקשות (מהסוג שיכולות לשמש כמעצור לדלת) היא יותר מדי קמח במתכון. לרוב, הבעיה היא מדידת קמח עם כוסות מדידה. אם תבקשו מ-5 אופים בבית למדוד 1 כוס קמח ואז לשקול את הקמח, תקבלו טווח משקלים בין 113 גרם ל-198 גרם מכל כוס.
כל אופה מחזיק בכוס מדידה שונה. אפילו שף קונדיטורים ושפים משתמשים בכוסות מדידה בצורה שונה אחד מהשני.
אם כל מתכון היה מגיע עם משקלים מדויקים וכל אופה היה משתמש במשקל, איכות המאפים והקינוחים הכללית הייתה משתפרת בין לילה.

היתרונות הגדולים לשימוש במשקל אפייה במקום בכוסות מדידה במתכונים:

השקילה מהירה יותר, פשוטה יותר ונקייה יותר – דורשת פחות כלים למדידה – פחות כלים לשטוף.
כששוקלים לא צריכים להתחבט בשאלה האם לטבול את הכוס לתוך הקמח או למלא את הכוס בעזרת כף. אין צורך לנפות קמח לשם אוורור הקמח. אין צורך לדאוג האם דחסתם מספיק חזק את הסוכר החום בכוס, או כמה אגוזים שלמים צריכים לקצוץ בשביל למלא את הכוס לקבלת 1 כוס אגוזים קצוצים.
אפשר להשתמש במשקל בשביל לחלק בלילה של עוגה לכמה תבניות באופן שווה, או להבין את כמות העוגיות שתצא לכם אם אתם משנים את גודל העוגייה (פשוט שוקלים עוגייה אחת ואז מחלקים את משקל העוגייה במשקל הבצק שלכם).
אתם תופתעו להיווכח כמה תשתמשו במשקל ברגע שישב על הדלפק במטבח (כמובן שגם אפשר להשתמש בו לשקילת דברי דואר, לחישוב כמה כסף קטן יש לכם וכו' (: ).
משתמשים חדשים במשקל לרוב נתקלים ב-3 דברים לא ממש מובנים – הנה התשובות:

למה משמש ואיך משתמשים בכפתור ה-TARA במשקל?

במשקלים אלקטרוניים קיים כפתור TARA שמאפס את המשקל ל-0. כאשר מניחים קערה על המשקל ולוחצים על כפתור ה-TARA, המשקל מתאפס ובכך מאפשר לכם לשקול מוצרים בקערה, ללא תוספת משקל הקערה (במעדנייה מאפסים את המשקל לפני שקילת הגבינה בתוך קופסת הפלסטיק שבה נארזת הגבינה – כך אנחנו לא משלמים על משקל הקופסה).

מתי ואיך לשקול יותר ממצרך אחד בקערה (ואיך לתקן אם הוספתם יותר מדי)?

כאשר יש במתכון מספר פריטים (חומרים יבשים) שאמורים להתערבב יחד, ניתן לשקול את כולם בקערה אחת. מניחים את הקערה על המשקל ולוחצים על כפתור ה-TARA בכדי לאפס את משקל הקערה ואת המשקל ל-0. שוקלים את הרכיב הראשון ואז לוחצים שוב על ה-TARA לפני שמוסיפים עוד רכיב ברשימה. ערמו כל רכיב בצד אחר של הקערה (במקום אחד על השני) בכדי שתוכלו לתקן את המשקל של כל רכיב במידה ושמתם יותר מדי. אם אתם חדשים בשימוש במשקל, כאשר שוקלים מצרכים נוזליים או דביקים רצוי לשקול כל אחד בכלי נפרד (אלו רכיבים שקשה לתקן את המשקל שלהם אם הם מעורבבים ושמתם יותר מדי).

מה עושים אם המשקל נכבה באמצע השקילה?

בדיוק כמו הטלפון הנייד החכם שלכם, גם המשקל עלול להיכבות אם לא נגעתם בו לאורך זמן. בואו נגיד ששקלתם 100 גרם קמח לתוך קערה, הוספתם עוד 50 גרם סוכר, ועכשיו אתם צריכים להוסיף 100 גרם סולת. פתאום ראיתם שאין לכם מספיק סולת. עכשיו בואו נגיד שהמשקל נכבה בזמן שהלכתם לפשפש במזווה בחיפוש אחרי שקית נוספת של סולת.
מה עושים?
חשבו את המשקל הכולל של הקמח, הסוכר והסולת שכתובים במתכון ותראו שאתם צריכים בסה"כ 250 גרם.
הניחו קערה חדשה על המשקל ואפסו את ה-TARA ל-0. שפכו את המרכיבים שבקערה הראשונה לתוך הקערה החדשה שעל המשקל, ואז הוסיפו סולת כדי להגיע ל-250 גרם שנדרשים במתכון. זהו! המשבר נמנע (:

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
סודות אפייה

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

טיפים

למה מומלץ להשתמש במשקל באפייה