www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

לחמניות ממולאות בבשר

פסקל פרץ-רובין www.pascalpr.co.il

אפייה: כ-25 לחמניות. ניתן למלא את הלחמניות במלית בשרית, חלבית, צמחונית, או עם דגים.
5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות + 25 דקות ב-180 מעלות

חומרים

500 גרם (1/2 ק"ג) קמח לבן בהיר מנופה, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים לחים

1 כף גדושה משפר אפייה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

15 גרם (1 כף) סילאן

50 גרם (1/4 כוס) שמן

15 גרם (1 כף) מרגרינה, מחמאה או מזולה לאפייה

250 מ"ל (1/4 +1 כוסות) מים (במידת הצורך, אפשר להוסיף 2-1 כפות מים נוספות)

1 כפית מלח

למלית

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום כתושות

1 כוס פטריות קצוצות

300 גרם בשר בקר או עוף טחון

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית הריסה או פלפלת חריפה (לא הכרחי)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1 כף גדושה רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 כפות מים

להברשה

1 ביצה טרופה

1/2 כוס זרעוני שומשום מעורבבים עם מעט קצח

אופן ההכנה
בצק

מערבבים בקערה קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, שמן, סילאן ומרגרינה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים.

מלית

מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומאדים מספר דקות עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות. מאדים עוד שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הבשר הטחון. מועכים ומפוררים את הבשר תוך כדי טיגון עד שהבשר מאפיר ומפורר לגמרי.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מכסים ומבשלים מספר דקות על להבה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מחלקים את הבצק ל-25-20 חלקים שווים. מרדדים או פותחים בכפות הידיים כל חלק של בצק, מניחים במרכזו כף או שתיים מהמלית המוכנה, סוגרים את הבצק מעל למלית ויוצרים כדור עגול קטן. מכדרים ומעצבים ללחמנייה עגולה. במידה ובוחרים להכין צורה אחרת - מספר הלחמניות ישתנה בהתאם לגודל ולצורה.

מניחים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ברווחים גדולים אחת מהשנייה ומשטחים קלות את הלחמניות.

מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל את תערובת השומשום והקצח.

אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-25 דקות, או עד שהן שחומות גם בחלקן התחתון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי