www.facebook.com/hagdolot.co.il

לחמניות ביס שום-שמיר

נעמה‭ ‬מזרחי

אפייה: תנור‭ ‬מחומם‭ ‬ל-200 מעלות,‭ ‬15‭ ‬דקות

חומרים‭ ‬ל-80 לחמניות‭ ‬ביס‭:‬

1 ק‭"‬ג‭ ‬קמח‭ ‬לחם‭ ‬מתוצרת‭ ‬הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 כפות‭ ‬שטוחות‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים

2‬ כפות‭ ‬דבש‭ ‬מומסות‭ ‬במעט‭ ‬מים‭ ‬חמים

2‬ כוסות‭ ‬מים

1‭/‬2‭-‬1‭/‬3‬ כוס‭ ‬שמן‭ ‬זית

2-1.5 ‬כפות‭ ‬מלח

1/4‭‬ כוס‭ ‬מים

חומרים‭ ‬לציפוי‭ ‬מלוח‭:‬

חופן‭ ‬שמיר‭ ‬קצוץ

10-5‬ שיני‭ ‬שום‭ ‬כתושות

מלח

שמן‭ ‬זית

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

מבליעים‭ ‬את‭ ‬השמרים‭,‬ הדבש‭ ‬והמים‭ ‬בקמח. מוסיפים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬והמלח‭ ‬ומתחילים‭ ‬בלישה‭. ‬מוסיפים‭ ‬1/4‭ ‬כוס‭ ‬מים‭ ‬תוך‭ ‬כדי‭ ‬לישה‭ ‬עד‭ ‬שדופן‭ ‬הקערה‭ ‬נקייה‭.‬

לשים‭ ‬כ-5 דקות‭ ‬ומניחים‭ ‬למנוחה‭.‬

לשים‭ ‬5‭ ‬דקות‭ ‬נוספות‭ ‬ומעבירים‭ ‬להתפחה‭ ‬בקערה‭ ‬משומנת,‭ ‬עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח‭.‬

מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ל-80 חלקים‭ ‬ויוצרים‭ ‬לחמניות‭ ‬קטנטנות,‭‬ עדיף‭ ‬לא‭ ‬ע‭"‬י‭ ‬כדרור‭:‬ מחזיקים את ‭‬חתיכת‭ ‬הבצק‭ ‬ביד‭ ‬אחת‭ ‬ובעזרת‭ ‬אצבעות‭ ‬היד‭ ‬השנייה‭ ‬דוחפים‭ ‬את‭ ‬שולי‭ ‬הבצק‭ ‬לתחתית‭ ‬הכדור. פני‭ ‬הלחמנייה‭ ‬יישארו‭ ‬חלקים‭ ‬ומתוחים. תחתית‭ ‬הלחמנייה‭ ‬מתיישרת‭ ‬על‭ ‬התבנית‭.‬

מניחים‭ ‬42-‬40‭ ‬לחמניות‭ ‬בתבנית‭ ‬סטנדרטית. משהים‭ ‬כ-15‭‬ דקות‭ ‬לתפיחה‭ ‬קצרה‭ ‬ומכניסים‭ ‬לתנור‭.‬ אופים‭ ‬15‭ ‬דקות‭ ‬בתנור‭ ‬מחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭ ‬200‭-‬מעלות,‭ ‬עד‭ ‬שראשי‭ ‬הלחמניות‭ ‬יקבלו‭ ‬צבע‭ ‬זהוב‭ ‬חום‭ ‬בהיר‭.‬

מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬חומרי‭ ‬הציפוי‭ ‬ומורחים‭ ‬עם‭ ‬מברשת, כשהלחמניות‭ ‬עדיין‭ ‬חמות‭.‬

אם‭ ‬נשאר‭ ‬לנו‭ ‬מילוי, ניתן‭ ‬לערבב‭ ‬עם‭ ‬גבינה‭ ‬ומעט‭ ‬שמנת‭ ‬ולמרוח‭ ‬על‭ ‬הלחמניות‭.‬

חומרים לציפוי מתוק:

100 גרם חמאה מומסת

דבש מומס או ריבה

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים
מיוחדים
כריכים
חגים
מלוחים
פאי
שמרים
עוגות
עוגיות
Breads
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים

צילום: מנחם גרייבסקי