לחם שאור, שיפון וגרעינים

ראסל זקס, המאפייה של ראסל ירושלים

אפייה: 3 כיכרות לחם, 3 תבניות משומנות של 2 ליטר כ"א
תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 80 דקות

חומרים‭

יום ראשון

600 מ"ל מים קרים

15 גר' שמרים

800 גר' קמח שיפון מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

יום שני

1 ליטר מים קרים

500 גר' גרעיני שיפון גרוס גס

250 גר' גרעיני חמנייה

250 גר' זרעי פשתן

יום שלישי

50 גר' מלח ים

5 גר' סירופ מולסה כהה, לא חובה (הסירופ מעניק ללחם צבע כהה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

יום ראשון - שאור

ממיסים את השמרים בקערה עם מים קרים.

מוסיפים לקערה קמח שיפון מלא 100% ומכסים בניילון או בד. משאירים בטמפ' החדר למשך 48 שעות.

יום שני

מערבבים את כל החומרים בקערה.

משרים במים ומכסים בבד או במכסה בטמפ' החדר למשך 24 שעות.

יום שלישי

מערבבים את תערובת השאור ואת הזרעים ביחד.

מוסיפים מלח וסירופ ולשים היטב כ-10 דק'.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומכניסים לתבניות ששומנו בשמן חמנייה.

מתפיחים במקום חמים, עד שהבצק מגיע לדפנות העליונות של התבנית (3-2 שעות בערך).

אופים כ-80 דק' בתנור שחומם ל-180 מעלות.

מוציאים את הכיכרות מהתבנית ומניחים על רשת צינון לקירור מוחלט.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי