www.facebook.com/hagdolot.co.il

לחם כוסמין מלא 100%

עופר שטינבך, פת שטינבך מאפייה חשמלית

אפייה: 2 תבניות מלבניות (אינגליש קייק)

חומרים‭ ‬ל-2 כיכרות של כ-700 גרם לאחר אפייה‭:‬

800 גרם קמח כוסמין מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א‭"‬י

490 גרם מים

195 גרם מחמצת כוסמין או חיטה ביחס של 1 קמח ל-1.2 מים

17.5 גרם מלח ים אטלנטי

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

לשים את הקמח, המים והמחמצת במיקסר במהירות איטית למשך כ-6 דקות.

מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות במהירות 2-3 עד לקבלת בצק חזק ואחיד (בודקים ע״י משיכת הבצק, אם הוא נמתח ולא נקרע סימן שאנחנו בכיוון הנכון).

מכסים את הקערה ומתפיחים התפחה ראשונה במשך ארבע שעות על השיש, או לילה במקרר.

מחלקים את הבצק לשתי כיכרות שוות (כ-800 גרם כל כיכר) ומקפלים מספר פעמים.

מעצבים כגליל ומניחים בתבנית מקומחת היטב להתפחה שנייה - כארבע שעות על השיש או לילה במקרר - עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-240 מעלות. 

מכניסים את הכיכרות. לאחר כ-10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-210 מעלות למשך 35 דקות או עד שהכיכר מזהיבה ובנקישה עליה נשמע קול חלול.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים
מיוחדים
כריכים
חגים
מלוחים
פאי
שמרים
עוגות
עוגיות
Breads
סודות המרה
סודות אפייה
טיפים

צילום: מנחם גרייבסקי