www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן
לחם זיתים תומר בלס - הלחם של תומר 2 כיכרות חומרים: 500 גר' קמח חיטה מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א

לחם זיתים

תומר בלס, הלחם של תומר

אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם ל-240 מעלות

חומרים

500 גר' קמח חיטה מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גר' (1 כוס) מחמצת פעילה

325 מ"ל (1 1/3 כוסות) מים

1 כפית מלח

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים

2 כפות זיתים סורים מגולענים

2 כפות קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח ולשים 12-10 דקות בלישה ביד או 7-5 דקות במערבל עד לגמישות הבצק.

מאטים את מהירות המערבל, כדי לא לקרוע את הבצק.

מערבבים את הזיתים עם 2 כפות קמח, ולקראת סוף הלישה מוסיפים לתערובת.

מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת או בניילון.

מניחים לתפיחה ראשונה למשך 5-3 שעות. מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות, מניחים לתפיחה שנייה למשך 3-2 שעות.

מניחים קערת מים בתחתית התנור ומחממים ל-240 מעלות.

מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות ומכניסים את הכיכרות.

לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפייה 15 דקות נוספות.

מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות, הופכים את הכיכרות ואופים עוד 25 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי