www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

לחם פשתן

ראסל זקס, המאפייה של ראסל, ירושלים

2 כיכרות במשקל של כ-500 גרם כל אחת. מומלץ לחלק את הבצק ל-4 כיכרות. ככל שהכיכרות קטנות יותר כך הן תאפנה טוב יותר.

אפייה: תנור מחומם ל-220 מעלות, שימוש באבן שמוט - רצוי

חומרים

3 גרם שמרים טריים

1 כפית דבש

350 מ"ל מים

10 גרם מלח

300 גרם קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

125 גרם קמח מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

75 גרם קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

20 גרם אגוזי מלך שלמים, על כל 100 גרם בצק (לא חובה)

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח. לשים כ–3 דק' ומוסיפים מלח.

ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.

עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דק'.

לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ–2 דק'.

בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך.

לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.

מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה, מניחים על משטח מקומח, מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.

מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט - מניחים בתחתית התנור.

כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן.

אופים עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי