כריך קינוח מקמח קמוט מלא 100% עם סלט פירות, אבוקדו וגבינת פקורינו.

תומר בלס, הלחם של תומר
ללחם

1/2 ק"ג (כ-3.5 כוסות) קמח קמוט מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

200 גרם (1 כוס) מחמצת

16 גרם (3/4 כף) מלח

360-330 מ"ל (1.5 כוסות) מים

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם המחמצת עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את המלח, ומערבבים במיקסר במהירות איטית בין 7-5 דקות וביד בין 12-10 דקות עד לגמישות קלה של הבצק.

מניחים לתפיחה ראשונה בין 5-3 שעות, מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות (כ-500 גרם לכיכר). מניחים לתפיחה שנייה בתבנית לחם בין 3-2 שעות.

מחממים תנור עם קערת מים ל-220 מעלות, מכניסים לאפייה ב-210 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 15 דקות (סה"כ 25 דקות ב-210 מעלות).

הופכים את הכיכרות או מוציאים מתבנית האפייה וממשיכים לאפות עוד 20-15 דקות ב-170 מעלות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

כריכים

כריכים

צילום: איתיאל ציון