www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

כריך מקמח אמר מלא 100% עם גבינת עזים, דבש ורוזמרין

לחם אֶמֶר מלא 100%, גבינת עיזים סנט מור, דבש, פטל ורוזמרין

 

פורסים את הלחם לפרוסות עבות.

מורחים כל פרוסה בשכבה דקה של דבש.

מניחים פרוסת גבינת עיזים סנט מור ומפזרים קומץ עלי רוזמרין על הגבינה (ללא הגבעול).

מחממים טוסטר לחיץ, ומניחים את הכריך בטוסטר החם בין 2 ניירות פרגמנט.

סוגרים את הטוסטר וצורבים את הלחם.

מגישים חם. לפני ההגשה מזלפים מעט דבש מלמעלה.

ניתן ומומלץ להגיש עם פירות יער או פירות העונה.

 

לחם מקמח אמר מלא 100%

סער מור - מחשבות על לחם

אפייה: תנור מחומם ל-230 מעלות, 15 דקות + 200 מעלות, 20 דקות

לבצק‬

1 ק"ג קמח אמר מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

960 מ"ל (4 כוסות) מים קרים

40 גרם שמרים טריים/13 גרם שמרים יבשים

35 גרם דבש/סילאן

22 גרם מלח

אופן‭ ‬ההכנה

מערבבים היטב את הקמח עם השמרים. שמים בקערת המיקסר את המים והדבש/סילאן, ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח והשמרים לקערת המיקסר מעל הנוזלים. לָשִׁים את הבצק עם וו לישה במהירות 1 במשך 3 דקות.
עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המלח ומפעילים במהירות 1 במשך 4 דקות.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח בשכבה עדינה מאוד כדי לא להוסיף כמויות של קמח לבצק, לָשִׁים ידנית, מכדררים את הבצק ומניחים בקערה מכוסה היטב.
לאחר 20 דקות של תפיחה, מוציאים את הבצק בשנית למשטח מקומח קלות, משטחים בעדינות עם כף היד, מותחים בעדינות ומבצעים קיפול של הבצק - כמו מעטפה. מכדררים את הבצק בשנית ומחזירים לקערה מכוסה ל-20 דקות תפיחה נוספות. חוזרים על תהליך הקיפול שלוש פעמים. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים, מעצבים עיצוב ראשוני ונותנים לבצק לנוח 10 דקות. מעצבים עיצוב סופי ומניחים בתבנית, מכוסה, לתפיחה סופית.
מחממים תנור מראש ל-230 מעלות עם משטח/אבן אפייה בתוכו. כשהכיכר תפוחה במלואה, מעבירים אותה בזהירות רבה אל משטח האפייה וחורצים בעדינות כדי לא להפיל את נפחה.מניחים קערית מים רותחים בתחתית התנור ואופים 15 דקות (ניתן גם להתיז מעט מים מספריי על הכיכר ליצירת תוספת לחות). לאחר 15 דקות אפייה מנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. אופים עוד 5 דקות לייבוש הכיכר, כשדלת התנור פתוחה מעט. לא לאפות בטורבו.
מוציאים את הכיכר לצינון על גבי רשת.
יש להמתין לפחות 40 דקות לפני שפורסים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

כריכים

כריכים

צילום: מנחם גרייבסקי