www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן
טולומב, סופגניות טורקיות

"טולומב" – סופגניות טורקיות

קטנות, אווריריות, דביקות וממכרות – התיאור המושלם לסופגניות הטורקיות האלו

חומרים

420 גרם (3 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

420 מ"ל מים

100 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

40 גרם (4 כפות) סולת מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

5-6 ביצים

שמן לטיגון

חומרים לסירופ סוכר

500 גרם (2.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

180 גרם (1/2 כוס) דבש

מיץ מ-1 לימון

500 מ"ל (2 כוסות) מים

1 כפית מי ורדים

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ (עליו להיות קר לחלוטין – ניתן להכין עד יומיים לפני השימוש)

מערבבים את כל החומרים בסיר מלבד מי הורדים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 20-30 דק' עד להסמכה. מסירים מהאש ומצננים.

מוסיפים את מי הורדים רק לאחר שהסירופ התקרר. מערבבים היטב ומניחים בצד עד לשימוש.

מכינים את הטולומב

מרתיחים בסיר בינוני מים, חמאה ומלח עד להמסה מלאה של החמאה ולרתיחה.

מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד אשר הבצק נפרד מדפנות הסיר והוא חלק ומבריק (חייבים לערבב נמרצות מבלי להפסיק עד לקבלת הבצק, אחרת ייווצרו גושים).

מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו הגיטרה.

מוסיפים את הסולת ומערבבים את הבצק 10-5 דק' עד לצינון (כשנוגעים בתחתית הקערה, הקערה פושרת / בטמפ' הגוף – ככל שהבצק יהיה קר יותר, ככה יידרשו פחות ביצים).

מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, כאשר אחרי כל ביצה ממשיכים לערבב, עד שהביצה נבלעת בבצק ונוצר בצק אחיד. עוצרים אחרי הביצה ה–5 ובודקים אם הבצק מוכן לזילוף (צובטים מעט מהבצק בין 2 אצבעות ומותחים מעט, אם הבצק נקרע מהר - הבצק יבש מדי וצריך להוסיף עוד ביצה, אם הבצק נמשך חלק ללא קרע, הבצק מוכן).

מחממים שמן לטיגון בסיר רחב.

מכניסים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן (כוכב). ניתן לזלף את הבצק ישירות לתוך השמן (צורת ההגשה המקורית) - פיסות בצק באורך 5-3 ס"מ ולטגן עד להזהבה.

לגיוון: ניתן לזלף עיגולי בצק על מרובעי נייר אפייה ולהניחם בתוך השמן החם (בצק כלפי מטה) עד שנייר האפייה נפרד מהבצק. אז מוציאים את הנייר בזהירות מהסיר וממשיכים לטגן עד להזהבה.

מוציאים את ה"טולומב" בעזרת כף מחוררת מהשמן ומעבירים ישירות לתוך הסירופ הצונן. משאירים בסירופ מספר דק' לספיגה מלאה של הסירופ.

מצננים ומגישים.

ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט ממש לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
חגים

צילום: מנחם גרייבסקי