www.facebook.com/hagdolot.co.il
חלת דבש מקמח לחם מלא 100%

חלת דבש מקמח לחם מלא 100%

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים‭:‬

360 מ"ל (1.5 כוסות) מים פושרים

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 ביצים L

1 חלמון (את החלבון ניתן לשמור להברשת הבצק)

90 גרם (1/4 כוס) דבש - ניתן להמיר בסוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין

630-560 (5-4.5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

2 כפיות מלח

 

להברשה: חלבון ביצה עם מעט מים או חלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

שמים את המים הפושרים בקערה קטנה או מד ליטר, מפזרים מעל המים את השמרים ומוסיפים כפית סוכר. מערבבים עד להמסה ומניחים בצד לכמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס ולתפוח.

מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלמון, הדבש ושמן הזית.

מוסיפים לקערה 560 גרם (4.5 כוסות) קמח, מערבבים ומוסיפים מעל את תערובת המים והשמרים.

מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה וממשיכים ללוש 2 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 6-4 דקות במהירות נמוכה (אפשר ללוש ידנית כ-10 דקות).

אם הבצק דביק מאוד מוסיפים את שארית הקמח - כפית בכל פעם, עד שהבצק הופך למעט דביק אבל לא רטוב. בסוף הלישה יתקבל בצק רך, חלק ויציב מספיק להחזיק צורה של כדור.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה. מתפיחים את הבצק במשך 2-1.5 שעות עד שמכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה וטופחים עליו בעדינות מספר טפיחות להוצאת האוויר.

מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי סוג הקליעה הרצויה ל-3 או 6 חלקים (לחלה קלועה), או ל-7 חלקים (לחלת כדורים כמו בתמונה).

מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של כ-2.5 ס"מ ובאורך של כ-40 ס"מ (אם הגלילים מתכווצים כשמנסים לגלגל אותם, תנו להם לנוח כ-5 דקות כדי לאפשר לגלוטן להשתחרר ואז נסו שוב). עצבו את הגלילים לחלה, הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה.

אם בחרתם בחלת כדורים, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עגולה או בתבנית קוגלהוף.

מברישים את החלה בחלבון הביצה ששמרנו עם מעט מים (להברשה קלה) - לקבלת חלה מתוקה קלות או בחלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים - לקבלת חלה מתוקה ודביקה.

כדאי להבריש את החלה גם בצדדים ובחיבורי הקליעה, כדי לקבל מראה אחיד ויפה.

מניחים להתפחה.

כשהחלה כמעט מכפילה את נפחה, מברישים אותה שוב. החלה תסיים את התפיחה בתנור וכך נקבל חלה גבוהה ותפוחה.

מפזרים על החלה שומשום / פרג / קצח או כל תוספת אחרת שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 

אופים 35-30 דקות. מסובבים את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.

החלה מוכנה כאשר צבעה חום זהוב.

מקררים את החלה על רשת צינון.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל
חגים: ראש השנה
מיוחדים
כריכים
מלוחים
פאי
שמרים
לחמים
עוגות
עוגיות
חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית ירושלים