לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים: ט

וופל בלגי סנדביץ' מקמח חיטה 70% במלית קרם מסקרפונה

אפייה: 6-5 דקות, מחבת ייעודית לוופל בלגי

לוופל

250 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 70% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

8 גרם (1 כף) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

2 ביצים

90 גרם חמאה מומסת, מקוררת קלות

2 כפות סוכר חום

420 מ"ל (1+3/4 כוסות) רוויון (אפשר חלב)

1 כפית תמצית וניל איכותית

לקרם מסקרפונה

300 מ"ל (1+1/4 כוסות) שמנת מתוקה 38%

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

30 גרם (1/4 כוס) אבקת קקאו איכותי

1 כפית תמצית וניל איכותית

225 גרם (1 קופסה) גבינת מסקרפונה רכה

אופן ההכנה‭

בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים.

בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים.

מוסיפים את הרטובים לקערת היבשים ומערבבים עד שאין יותר גושים.

מחממים מחבת יעודית לוופל בלגי. משמנים קלות ויוצקים לתוכה כ-1/3 מהתערובת (או פחות, תלוי בגודל המחבת שלכם).

אופים כ-6-5 דקות עד לקבלת גוון זהוב מהמם.

ממשיכים עם שאר הבלילה.

ניתן לשמור את הוופלים בתנור חם עד שמסיימים לאפות את כולם.

 

מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, קקאו ותמצית וניל במיקסר עם וו הבלון, עד לקבלת קצפת רכה.

מוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (זה יקרה די מהר… שימו לב שהקצפת לא תתתפרק) 

ניתן לשמור במקרר מספר ימים.

 

מניחים וופל אחד על צלחת, מורחים שכבה נדיבה של מלית מסקרפונה, מניחים מעל עוד וופל, מזלפים דבש, מפדרים באבקת סוכר, מפזרים גרעיני רימון מעל ומגישים עם מלאאאאאא אהבה.

ופל בלגי סנדביץ' מקמח חיטה 70% במלית קרם מסקרפונה