www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

בריוש במילוי גבינות ורוטב פסטו

שף אפרת ליבפרוינד

הבריוש הוא מאפה צרפתי אהוב העשוי מבצק שמרים עשיר במיוחד, שתכולת הביצים והחמאה הגבוהה שבו מעניקה לו פנים רך ואוורירי וקרום כהה. במתכון זה הוא מוגש עם מילוי גבינות פיקנטי ורוטב פסטו. ניתן לגוון ולהחליף את רוטב הפסטו בעגבניות מיובשות קצוצות וכן להחליף את סוגי הגבינות לקצ'קבל, פקורינו וכו'

אפייה: תנור מחומם מראש ל-180 מעלות, 20-15 דקות, 30 בריושים

לבריוש

20 גרם שמרים טריים

4 כפות חלב

4 כפות סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

6 ביצים

חצי קילו קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

מלח

300 גרם חמאה רכה

למלית

150 גרם גבינת פטה מפוררת

200 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגוררת

100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת (לבחירה)

2 כפות גדושות רוטב פסטו

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר בעזרת וו לישה את השמרים, החלב, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח והמלח ולשים מספר דקות.

מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק.

ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

חשוב שבמהלך הלישה הבצק לא יעבור את הטמפרטורה של 25-24 מעלות.

מכסים את הבצק ומתפיחים להכפלת הנפח.

טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומשאירים לילה במקרר.

מחלקים את הבצק לכ-30 עיגולים.

אופן הכנת המלית

מערבבים את הגבינות ואת רוטב הפסטו בקערה.

הרכבת הבריוש

משטחים מעט את כדורי הבצק, מניחים כפית של מלית במרכז ומגלגלים לכדור מושלם.

מניחים את כדור הבצק כשהחלק העגול המושלם כלפי מעלה בתבנית שקעים מסיליקון או מנירוסטה משומנת מעט או בתבנית מאפינס חד-פעמית.

מתפיחים חצי שעה נוספת.

מברישים בביצה מעורבבת עם כף שמן.

אופים בחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

שמרים

שמרים

צילום: אנטולי מיכאלו