בראוניס גבינה, שוקולד ופטל לשבועות

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 23X33

לשכבת הבראוניס

220 גרם קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
45 גרם (3 כפות) קקאו
1/4 כפית מלח
300 גרם שוקולד מריר (65-70% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה
220 גרם סוכר חום
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל

לשכבת הגבינה‭

300 גרם גבינת שמנת 30%
2 חלמונים
70 גרם סוכר
1 קופסה פטל קפוא או טרי

אופן‭ ‬ההכנה

מחממים תנור, מרפדים תבנית בנייר אפיה, דואגים שנשאר נייר בצדדים כדי לאפשר שליפה קלה של הבראוניס מהתבנית.
מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקקאו והמלח.
שמים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום ומניחים מעל סיר מלא עד חציו במים רותחים (בן מארי), ממיסים את השוקולד והחמאה לגמרי.
מוסיפים פנימה את הסוכר (רק אחרי שהשוקולד נמס לגמרי), מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים היטב ובמהירות, עד שהביצים נטמעו והבלילה מסמיכה מעט.
מוסיפים את הקמח ומקפלים פנימה בעדינות.
יוצקים לתבנית ומיישרים.

 תערובת הגבינה

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו הגיטרה (מלבד הפטל), מערבבים היטב עד שחלק.
בעזרת כף מנקדים את תערובת השוקולד בתערובת הגבינה ובעזרת סכין יוצרים בתערובת צורות יחד.
מפזרים מעל הכל את הפטל.
אופים בתנור שחומם מראש 35-40 דק' או עד שקיסם שנכנס במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מקררים בתבנית. מוציאים וחותכים לריבועים.
ניתן לקשט עם אבקת סוכר לפני ההגשה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות