www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן
Purim

אוזני המן קלאסיות פריכות במילוי פרג

אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה

אפייה: תנור מחומם ל-165 מעלות

חומרים לבצק פריך קלאסי:‬

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
15 מ"ל (1 כף) מים

חומרים למלית פרג:

200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) חלב
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם ( 1/4 כוס + 1/2 כף) דבש
200 גרם (2+1/3 כוסות פחות 1 כף) פרג טחון טרי
1 גרידת לימון / תפוז
100 גרם (כ- 1 כוס) פירורי עוגה

אופן ההכנה‭:‬

מעבדים במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה קמח וחמאה קרה לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים מעט.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד קבלת בצק. מקררים היטב.

מלית פרג:

מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ודבש.
מוסיפים פרג ומבשלים מס' דקות תוך ערבוב.
מסירים מהאש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידת לימון/תפוז.

הרכבה:

מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6.5 ס"מ ומניחים כ-10 ג' מלית פרג במרכז העיגול.

מעצבים לאוזן המן.
אופים כ-15-12 דקות ב-165 מעלות.

 

המתכון פותח על ידי אסטלה וצוות בית הספר, במסגרת פעילות הייעוץ והפיתוח שבית הספר מספק לחברות המובילות בתעשייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

צילום: מנחם גרייבסקי