www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן
Purim

אוזני המן מקמח כוסמין מלא 100% במילוי תמרים

אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה

אפייה: תנור מחומם ל-165 מעלות

חומרים לבצק:‬

150 גרם (1 כוס + 1 כף גדושה) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה' מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
15 גרם (1 כף) מים

חומרים למלית תמרים:

430 גרם תמרים מגולענים בוואקום
43 גרם קליפות תפוז מסוכרות
30 גרם (2 כפות) חלב
43 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה‭:‬

מעבדים את הקמח והחמאה הקרה במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה, לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים מעט.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד קבלת בצק. מקררים היטב.

מלית פרג:

טוחנים תמרים, קליפות תפוז וחלב למרקם אחיד.
מוסיפים אגוזים וטוחנים מעט.

הרכבה:

מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6.5 מ"מ ומרפדים שקעים של תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 5 ס"מ.
מניחים כ-12 ג' מלית תמרים בכל שקע. מכסים בעיגול בצק בקוטר 5 ס"מ. מהדקים מעט.
אופים כ-15-12 דקות ב-165 מעלות. מחלצים מהסיליקון ואופים 7 דקות נוספות.

 

המתכון פותח על ידי אסטלה וצוות בית הספר, במסגרת פעילות הייעוץ והפיתוח שבית הספר מספק לחברות המובילות בתעשייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

צילום: מנחם גרייבסקי