www.facebook.com/hagdolot.co.il
קישור לחשבון האינסטגרם של הטחנות הגדולות
להזמנת משלוחים לחץ כאן

אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי בראוניז שוקולד

אפייה: תנור מחומם ל-180, 200 מעלות, כ-40 יחידות

לבצק

180 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 ביצים L

1 כפית מחית וניל

1.5 כפיות מיץ לימון טרי

350 גרם (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 חלבון ביצה (לסיום האוזניים)

למלית בראוניז

240 גרם חמאה

400 גרם (2 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

4 ביצים L

100 גרם קקאו איכותי

140 גרם קמח מכוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוודאים שהביצה הראשונה נטמעה לגמרי לפני שמוסיפים את השנייה. 

מוסיפים את מחית הווניל ואת מיץ הלימון. 

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. 

מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים קלות רק עד לאיחוד. 

מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים לאיחוד הבצק. משטחים על נייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 30 דקות לפחות ועד לילה במקרר. 

מוציאים מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-1 ס"מ. 

קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

 

בראוניז

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים את החמאה במיקרו או בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים קלות.

מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית ותפוחה. 

מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבלים עד שחלק. 

בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. 

מוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים ידנית עד שהקמח נטמע. 

מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, בגודל 23X33 ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-35 דקות. הבראוניז לא צריכות להיאפות עד הסוף. יהיה קל יותר לעבוד איתן אם יהיו פחות אפויות.

הרכבה

קורצים את מלית הבראוניז בעזרת כפית או סקופ קטן של גלידה ומניחים במרכז כל עיגול בצק.

מורחים מעט חלבון ביצה בעזרת האצבע מסביב לאוזן, ומקפלים לצורת אוזן המן.

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לכ-30 דקות. 

מחממים את התנור ל-200 מעלות. 

אופים את האוזניים כ-15 דקות, עד שתחתית האוזן זהובה.

מוציאים ומקרררים לגמרי.

ניתן לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim